MediYoga

MediYoga®/Medicinsk yoga

MediYoga® är en terapeutisk form av Kundaliniyoga som är utformad på IMY (Institutet för Medicinsk Yoga).

Det är en mjuk, inkännande och dynamisk form av yoga. Övningarna utförs långsamt och kontrollerat, och mycket fokus ligger på andningen. Du kan antingen sitta på en madrass på golvet eller utföra övningarna på en stol.

MediYoga® fungerar både förebyggande och rehabiliterande. Yogan löser upp blockeringar och stopp i energiflöden, som kan visa sig i sjukdomar och andra problem. Den kan hjälpa dig att hitta en balans i tillvaron, att må bättre helt enkelt.  Den kan också underlätta för olika besvär som smärta, högt blodtryck, hjärt- och kärlproblem, stress, oro eller utmattningssymtom.  Är bra även för dig med astma, ryggproblem, sömnbesvär mm. MediYoga® fungerar kognitivt för ökad medvetenhet och till förmågan att bryta mönster.  Yogapassen utgår alltid utifrån din egen förmåga och blir ett verktyg du kan ta med dig i din vardag.

De medicinska yogapassen och meditationerna har testats i svenska forskningsprojekt, bl a på Karolinska Institutet och på Danderyds sjukhus, samt i rehabverksamhet på flera stora arbetsplatser. De har gett så tydliga och mätbara effekter att den medicinska yogan t ex nu används som en del av behandlingen av hjärtpatienter på Danderyds sjukhus. MediYoga® används idag även på över 70 olika vårdinrättningar runtom i landet som rehabilitering för olika patientgrupper. Det pågår för närvarande ett antal ytterligare forskningsprojekt på MediYoga® som rehabilitering av olika symptom.

Men kom ihåg: Du behöver inte vara sjuk för att utföra MediYoga®, den fungerar också förebyggande och är ett fantastiskt verktyg som hjälper oss att lättare möta vardagens händelser genom ett lugnare och mer balanserat sinne.

Kurser & Prova-på MediYoga®, se mer information här. 

Vill du läsa mer om MediYoga®: www.mediyoga.se

P1020115 redigerad 2

MediYoga_Edu_Badge