Yogaterapi eller personlig yogaträningMedicinsk Yoga/MediYoga® Är med sitt holistiska synsätt på människan en kraftfull, djupverkande metod för att skapa och återskapa hälsa och balans på alla plan, fysiskt, mentalt och emotionellt.

IMY/Institutet för Medicinsk Yoga, har sedan 1997 arbetat fram olika rehabiliterings program för dig som vill må bättre, få en bättre hälsa och komma till rätta med olika krämpor. Dessa program har testats i svenska forskningsprojekt bl.a. i Karolinska Institutets och Danderyds sjukhus regi. De har visat mycket goda resultat. Det finns bl.a. program för dig med migrän, Parkinson, MS, hjärtproblem, astma och olika ryggbesvär. Det finns även program för dig som lider av stress och utmattningssyndrom mm.


Yogaterapi:


Enligt yogan är det när vi får blockeringar i våra energiflöden som besvär uppkommer. I yogaterapi lokaliserar man var blockeringarna sitter och utformar ett övningsprogram som hjälper till att lösa upp dem och därmed skapar man ett bättre välmående.

Om du vill prova på vad yoga och meditation kan göra för det hälsoproblem du vill komma till rätta med, kan du boka tid för en enskild rådgivning.


Hur går det till:


Jag ställer ett antal frågor om din hälsa och livssituation nu, och hur det varit tidigare i ditt liv. Utifrån svaren tar jag fram ett grundläggande yogaprogram och en meditation anpassad för dig som du ska utföra under en viss period.

I grunden är dessa program hjälp till självhjälp, yogan är ett verktyg för självläkning, där du själv tar ansvar för att göra övningarna hemma och börja din väg tillbaka mot ett förbättrat välmående och hälsa.

Vi går igenom övningarna tillsammans och som stöd i ditt yogautövande får du en fil med det yogapass och den meditation som rekommenderas. Efter överenskommen period (ca 6 veckor) ses vi igen och vi gör en utvärdering av hur det har gått och hur du kan gå vidare. Första besöket tar ca 1,5 timma, uppföljningsbesöken ca 1 timma.


Personlig yogaträning:


Om du vill prova på vad MedicinskYoga/MediYoga är, men vill ha en personlig genomgång är du välkommen att boka tid för en personlig yogaträning. Eller om du redan gått på yoga ett tag och känner att du vill ha ett mer skräddarsytt program för just dig, som du kan utföra själv hemma.


Hur går det till:


Jag lägger upp ett program med rörelser och meditation som är anpassat efter dina behov och din förmåga och du får extra mycket vägledning i hur du utför programmet. Som stöd i ditt yogautövande på egen hand får du med dig de olika övningarna på en fil. Besöket tar ca 1 timma.


Kontakta mig för att boka en tid eller om du undrar över något.